Excursii de lux pentru pensionari la Ramnicu Valcea

In jos

Excursii de lux pentru pensionari la Ramnicu Valcea

Mesaj  Admin la data de Dum Mar 21, 2010 9:44 pm

Tot mai mulţi vâlceni cu dare de mână călătoresc în locuri exotice din Europa şi Africa. Pensionarii nu se dau înapoi de la drumeţii pe cămile sau pelerinaj la locurile sfinte.

Există şi pensionari fericiţi. Colonelul în rezervă Gheoghe Giurcă organizează an de an excursii de lux pentru pensionarii cu dare de mână, iar genul acesta de vârstnici nu sunt puţini în Vâlcea. „Ultima excursie am organizat-o în Israel, unde am vizitat locurile sfinte. A fost foarte frumos, mai ales că am reuşit să găsim cazare la un hotel foarte bun de acolo“, povesteşte colonelul care, la 86 de ani, mărturiseşte că se simte ca la 25. Gheorghe Giurcă spune că întotdeauna se găsesc amatori care să îşi permită o călătorie de plăcere în locuri mai puţin umblate.

Destinaţiile religioase, în topul preferinţelor

„Preţurile depind în primul rând de numărul celor care sunt înscrişi în excursii şi de destinaţie. Ultima dată a costat în jur de 4.000 de lei de persoană, adică puţin sub 1.000 de euro. Poate că pare cam piperat, dar credeţi-mă că merită“, spune Giurcă.

În topul preferinţelor pentru vârstnici stau excursiile religioase. Veteranul Giurcă povesteşte că grupurile de excursionişti de lux preferă să meargă cel puţin o dată pe an în pelerinaj la Locurile Sfinte din Ierusalim. „Anul acesta am fost în Ierusalim la muntele Măslinilor. Am parcurs drumul pe care l-a parcurs şi Isus pe dealul Golgota“, povesteşte Giurcă. Alte destinaţii preferate de vârstnicii din Vâlcea sunt oraşele pline de cultură şi istorie din Italia, Franţa, Spania sau Austria.

Nu au lipsit nici excursiile prin Tunisia pe spatele cămilelor, ori plimbările printre piramidele egiptene. Nu orice pensionar poate ajunge însă în excursiile organizate de Giurcă.


Sergiu Mir, adevarul.ro, 29 noiembrie 2009

Admin
Admin

Mesaje : 235
Data de inscriere : 13/03/2010

Vezi profilul utilizatorului http://pensionariiromaniei.forumz.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum