Pensionarii bulgari vor lua „prime de Crăciun”

In jos

Pensionarii bulgari vor lua „prime de Crăciun”

Mesaj  Admin la data de Sam Mar 20, 2010 11:33 am

GENEROZITATE l Ministrul Finanţelor de la Sofia crede că "măsurile anticriză dau deja rezultate", încât Guvenul îşi permite un deficit de 250 milioane euro

Când se aşteptau mai puţin, Moş Crăciun va veni pentru pensionarii din Bulgaria cu "prime de Crăciun" - câţiva bani în plus la pensiile primite înainte de Sărbători.

Corespondentul Agerpres de la Sofia relatează că vicepremierul şi ministrul de Finanţe Simeon Diankov a promis acest lucru după ce a constatat că economia bulgară nu se va contracta cu 6,3% din PIB (cât se prevăzuse iniţial), ci doar cu 4,9%, în cursul acestui an.

Diankov - considerat un sobru specialist în finanţe, care a lucrat 14 ani la Banca Mondială - a anunţat, fără să glumească, şi faptul că Bulgaria "îşi pemite un deficit bugetar minor", de circa 0,756% din PIB. În aces sens, el va propune Parlamentului o ajustare a bugetului pe 2009.

Banii cheltuiţi în plus vor suplimenta pensiile, subvenţiile agricultorilor (pe lângă cele primite din partea Uniunii Europene), dar şi salariile unor funcţionari publici.

În paralel, Diankov s-a angajat să găsească bani pentru plata datoriilor de stat către companiile private care au în desfăşurate proiecte de infrastructură.

"Oamenii trebuie să ştie că nu este adevărat că noi, cei din Ministerul Finanţelor, stăm pe o grămadă de bani, iar eu nu vreau să dau pentru că sunt zgârcit", a explicat Diankov. Optimist, el a mai spus că "încă suntem în criză şi banii sunt puţini, dar măsurile anticriză pe care le-am întreprins dau deja rezultate".

Bogdan Munteanu, Gandul, 10 decembrie 2009

Admin
Admin

Mesaje : 235
Data de inscriere : 13/03/2010

Vezi profilul utilizatorului http://pensionariiromaniei.forumz.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum