Femeile care au copii beneficiază de reducerea vârstei de pensionare dacă nu îi abandonează

In jos

Femeile care au copii beneficiază de reducerea vârstei de pensionare dacă nu îi abandonează

Mesaj  Admin la data de Sam Mar 20, 2010 11:08 am

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat vineri, după discuţiile cu premierul Emil Boc şi cu sindicatele, că dreptul de reducere a vârstei de pensionare pentru femeile care au născut cel puţin doi copii se va acorda doar mamelor care îngrijesc copiii cel puţin până la împlinirea vârstei de 10 ani.

Ministrul Muncii a precizat că reducerea vârstei de pensionare nu se acordă automat tuturor femeilor care nasc cel puţin doi copii.

Pentru a beneficia de acest drept, mamele trebuie să şi îngrijească copiii pe care îi nasc, cel puţin până la vârsta de zece ani, a subliniat Mihai Şeitan.

Premierul Emil Boc a anunţat, după discuţiile cu sindicatele, că Guvernul poate accepta ca vârsta de pensionare să fie redusă pentru femei cu un an, în cazul femeilor cu doi copii, şi cu doi ani, pentru cele cu mai mult de doi copii.

Premierul Emil Boc şi liderii confederaţiilor sindicale s-au întâlnit, vineri, la Ministerul Muncii, pentru a discuta despre majorarea salariului minim, legea salarizării şi legea pensiilor.

Prezent joi, la Vaslui, într-o vizită de lucru, ministrul Mihai Şeitan a spus că trebuie găsite soluţii pentru sprijinirea femeii în timpul vieţii active, şi nu la vârsta pensionării.

"Nu cred că este o soluţie încercând să rezolvăm o problemă post-factic. Mi se pare că sună cinic propunerea sindicatelor. Am rezerve că o femeie va face mai mulţi copii gândindu-se la pensie sau că va contribui la creşterea natalităţii. Eu cred că trebuie găsite soluţii pentru sprijinirea femeilor în viaţa activă, nu când ajunge la vârsta pensionării. Financiar, nu cred că ridică probleme această propunere, însă nu ştiu dacă este motivată în vreun fel", a declarat Mihai Şeitan.

Vicepreşedintele "Cartel Alfa", Petru Dandea, a declarat, la începutul acestei săptămâni, că în cadrul întâlnirii cu ministrul Mihai Şeitan s-a discutat despre posibilitatea reducerii vârstei de pensionare de la 65 de ani, cât prevede proiectul de lege a pensiilor, la 63 de ani, pentru femeile care au doi copii, şi la 64 pentru cele cu un singur copil.

(preluat din Mediafax 19 martie 2010)

Admin
Admin

Mesaje : 235
Data de inscriere : 13/03/2010

Vezi profilul utilizatorului http://pensionariiromaniei.forumz.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum