In Cluj-Napoca functioneaza trei Cluburi ale Pensionarilor

In jos

In Cluj-Napoca functioneaza trei Cluburi ale Pensionarilor

Mesaj  Admin la data de Vin Mar 19, 2010 4:09 pm

Beneficiază de serviciile Centrelor de Zi pentru Vârstnici şi ale Cluburilor Pensionarilor, persoanele de vârsta a treia care au domiciliul în municipiul Cluj-Napoca. În cadrul centrelor de zi se desfăşoară multe activităţi activităţi culturale şi sociale, se susţin spectacole, se desfăşoară competiţii de şah, rumy, table, se desfăşoară un cerc de pictură, sunt sărbătorite zilele de naştere. Tot aici li se oferă şi de servicii medicale precum kinetoterapie sau gimnastică medicală. De asemenea, periodic se organizează mici excursii şi activităţi în aer liber. ,,Cluburile pensionarilor sunt puţin mai restrânse ca spaţiu, însă le permit beneficiarilor să se întâlnească mai aproape de casă, să nu fie nevoiţi să parcurgă distanţe mari pentru a beneficia de condiţii plăcute pentru petrecerea timpului” a declarat primarul municipiului.

În jur de 1200 de persoane beneficiază în mod direct de facilităţile oferite de către aceste instituţii, iar numărul acestora este în creştere, pe măsură ce se află de existenţa lor. Este vorba despre persoane înscrise ca membri în Cluburi, active la evenimentele organizate aici.

Până în acest moment la nivelul oraşului Cluj-Napoca mai există două centre de zi, unul pe strada Ştefan Octavian Iosif nr. 1-3, iar cel de al doilea, pe strada Decebal nr. 21, precum şi două cluburi ale pensionarilor: în Mărăşti pe strada 2 Decembrie 1989, la nr. 108 şi în Someşeni pe strada Traian Vuia nr.49.

La cluburile din Mărăşti, la cel din Someşeni şi acum, la Clubul pensionarilor din Zorilor, strada Pasteur nr. 77 se organizează competiţii de şah, rummy, table, se poate citi presa, se vizionează programe TV, sau se organizează întâlniri cu personalităţi din domeniul artei şi culturii.

„Consider că este este foarte important pentru toată comunitatea locală ca aceste centre şi cluburi să existe” a declarat primarul Sorin Apostu .

Prin compartimentare, la clubul pensionarilor din Zorilor s-a obţinut un birou, un oficiu, două săli pentru desfăşurarea activităţilor de recreere şi două grupuri sanitare.

Admin
Admin

Mesaje : 235
Data de inscriere : 13/03/2010

Vezi profilul utilizatorului http://pensionariiromaniei.forumz.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum