„Clubul înţelepţilor”, o iniţiativă de succes pentru pensionarii galateni

In jos

„Clubul înţelepţilor”, o iniţiativă de succes pentru pensionarii galateni

Mesaj  Admin la data de Dum Mar 28, 2010 11:41 pm

“Palatul Navigaţiei” din Galaţi a devenit locul în care pensionarii se pot întâlni zilnic la “Clubul înţelepţilor”, pentru a depăna amintiri sau pentru o partidă de şah sau canastă. Clubul a fost deschis în “Sala Paşilor Pierduţi” de la fosta “Gară Fluvială” din Portul Galaţi, spaţiul impozant fiind pus la dispoziţie de administratorul clădirii, Administraţia Porturilor Dunării Maritime Galaţi.

Spaţiul a fost mobilat şi dotat cu sprijinul mai multor sponsori. “Dimensunile generoase ale sălii au permis amplasarea a 44 de fotolii şi 11 mese, donate de diferiţi sponsori, ne-a declarat Mihai Ochialbescu, directorul APDM Galaţi. Persoanele vârstnice care vin aici pot juca şah, table sau remy. Au la dispoziţie două televizoare, precum şi două calculatoare conectate la internet. Mai pot citi şi ziarele aduse special pentru dumnealor”.

Membrilor “Clubului înţelepţilor” le sunt oferite gratuit cafea şi apă.

Până acum, pensionarii din Galaţi aveau la dispoziţie doar promenada cu tei dintre centrul oraşului şi Faleza Dunării, precum şi un parc din cartierul Tiglina 1, în care primăria a amenjat câteva mese de şah, unde pensionarii se întâlnesc şi pe caniculă, dar şi pe ger, pentru o partidă de şah sau table, sau pentru a sta la taclale.

Ideea organizării unui club al pensionarilor i-a fost sugerată directorului APDM Galaţi de un pensionar din alt oraş, care i-a povestit că îşi petrece zilnic câteva ore la un astfel de club. „Eu cred că orice persoană care ajunge la o anumită vârstă dobândeşte înţelepciune şi m-am gândit să amenajez şi la Galaţi "clubul înţelepţilor". Şi pentru că există foarte mulţi pensionari care, într-un fel sau altul, au avut o legătură cu Dunărea, ne-am gândit să transformăm această sală într-un loc de întâlnire pentru ei. Dar nu va fi numai pentru pensionarii din zona navigaţiei sau porturilor, ci pentru toţi. Aici vor fi bineveniţi toţi pensionarii din oraş, indiferent unde au lucrat sau ce meserii au avut”, a mai spus Mihai Ochialbescu.

În zilele de sărbătoare sunt organizate petreceri

“Clubul înţelepţilor” este deschis zilnic, de la 8.30 la 15.30, iar în zilele de sărbătoare membrii clubului vor putea organiza petreceri.

Admin
Admin

Mesaje : 235
Data de inscriere : 13/03/2010

Vezi profilul utilizatorului http://pensionariiromaniei.forumz.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum