Pensionarii pleaca la tratament daca au punctaje bune la grila CNPAS

In jos

Pensionarii pleaca la tratament daca au punctaje bune la grila CNPAS

Mesaj  Admin la data de Sam Mar 27, 2010 4:45 pm

Biletele pentru tratament balnear vor fi acordate in 2010 in functie de punctajul obtinut de pensionari conform unei noi grile a Casei de Pensii, tinandu-se cont de categoria si cuantumul pensiei dar si de biletele obtinute in ultimii doi ani.

Daca pana acum pensionarii puteau obtine bilete pentru statiunile de tratament balnear in functie de ordinea depunerii cererilor, Casa Nationala de Pensii si Asigurari Sociale (CNPAS) a modificat criteriile de acordare a acestora in 2010, ele putand fi obtinute in functie de punctajele acumulate de beneficiari, conform unei noi grile complexe, afisate pe site-ul institutiei www.cnpas.org/.

Astfel, din documentatia publicata pe site-ul CNPAS reiese ca pensionarii care nu au mai obtinut de curand bilete de tratament si au pensii mici vor obtine un punctaj mai mare decat cei care au fost in ultimii doi ani in statiunile balneare, s-au pensionat mai devreme si au pensii mai consistente.

Lista finala de acordare a biletelor se va face in functie de punctajele obtinute de pensionarii inscrisi, dupa aplicarea grilei de calcul, in ordine descrescatoare.

In cazul persoanelor care obtin acelasi punctaj, departajarea se va face in functie de punctele acumulate pentru fiecare criteriu in parte, incepand cu primul.

De asemenea, in cazul persoanelor cu handicap, vor obtine mai multe puncte si vor avea deci sanse mai mari sa plece la tratament cei al caror handicap este mai grav.

Petru a obtine biletele de tratament, pensionarii erau nevoiti pana acum sa se inghesuie in cozi interminabile, cu noaptea in cap, pe treptele caselor de pensii, deoarece biletele erau acordate pe criteriul "primul venit, primul servit".


Valentin Dimitriu, Ziare.com, 8 ianuarie 2010

Admin
Admin

Mesaje : 235
Data de inscriere : 13/03/2010

Vezi profilul utilizatorului http://pensionariiromaniei.forumz.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum